s

s

perjantai 24. maaliskuuta 2017

KIIRETTÄ JA TALLINNA


Nyt kun vitosten Suomeen paluu lähenee, tajuttiin että eipä meilläkään täällä enää ihan liikaa oo aikaa. Ja että tälleen melkein neljä vuotta täällä asuneina ollaan kierretty ihan liian vähän Viroa. (Pari vuotta sitten Pärnussa, kerran Otepäällä, Tallinnassa lähinnä ohikulkumatkoilla.) Siispä aloitettiin asian korjaaminen viime viikonloppuna turvallisella, tällä kertaa ihan kunnollisella Tallinnan reissulla kera ystävien. Ekana iltana päädyttiin vaan hengailemaan kämpillä, kun taas toisena lähdettiin ulkoilemaan Tallinnan yöhön. Tuli melkein shokkina miten paljon liikkeellä olikaan suomalaisia..! Lauantaina sitten syötiin Estonian Burger Factoryssä (suosittelen), sillä vaihtoehto A eli F-hoone oli täynnä. Ens kerralla sitten. Telliskivessä käytiin kuitenkin ihailemassa söpöjä pieniä pop-up -putiikkeja, ja ehdittiin me vanhassa kaupungissakin pistäytyä. Just sen verran että saatiin napattua pari yhteiskuvaa. :D

Maanantaina arkeen paluu tuntui jotenkin erityisen raskaalta. Hehe, ehkä osittain univajeesta johtuen, mutta myös muuten. Meillä menee nimittäin tällä hetkellä kardiologian sykli, jonka prakseihin oon yrittänyt aina valmistautua hyvin välttyäkseni roastaukselta. Ja tietty että oppis paremmin. Samaan aikaan oon kirjoittanut joka päivä 3-7h sitä haiguslugua, josta viime postauksessa puhuin. Eilen sain sen vihdoin valmiiksi ja nyt vaan toivotaan, että ei tulis takaisin korjattavaksi. (Monet opettajat "antaa mahdollisuuden" aka vaatii tehdä muutoksia, jotta saisi paremman, omaa tasoa vastaavan arvosanan.) Ens viikolla meillä alkaa kardiologian kanssa yhtä aikaa infektiotaudit, joten hommaa kyllä riittää ihan ilman mitään haigusloon korjailujakin.

Nyt oon kirjoitusurakan valmiiksi saamisen kunniaksi ottanut tän loppupäivän ihan vapaaksi ja vaan istunu sohvalla, kattonu Designated Survivorin uuden jakson ja Prooviabielua (jälleen, suosittelen) ja syönyt karkkia. Ihan jees. Ens perjantaina sitten tiedossa vähän menevämpi ilta, kun Karl-Erik Taukar tulee Tarttoon.

3 kommenttia:

 1. Moi! Olen hakenut tänä vuonna Tarttoon ja haluaisin vähän kysellä siellä opiskelusta, jos ehdit vastailla. Ilmeisesti ryhmäkoko on reilu 20 opiskelijaa. Jostain luin että tuo ryhmä hajotettaisiin vielä kahteen osaan jossa sitten tehdään esim. Ryhmätöitä...onko ihan väärää tietoa? Onko opiskelu kuinka raskasta? Esim. onko kokeita ja esitelmien pitämistä jatkuvasti luentojen ohella? Jossain postauksessa olit tainnut mainita että saa lukea kellon ympäri...? Katselin hieman netistä minkälaisia asuntoja sieltä löytyy ja täytyy sanoa että hieman räpyttelin silmiä, kun näin tarjolla olevien asuntojen kunnon. Luin myös että asunnoissa saattaa olla hometta. Onko asuntotarjonta tosissaan niin huonoa, vai voiko pienoisella etsimisellä löytää siistin asunnon? Kiitos avusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   enkkulinjalle otetaan tosiaan n.25 oppilasta (en tiiä ihan tarkkaan), mutta niistä tehdään kaksi ryhmää ihan ekaluokasta lähtien. Luennot ja joidenkin aineiden praksit/semmat on yhdessä koko luokan kesken. Klinikassa ryhmäkoko on n. 7-10, usein enkkuryhmä on järjestelty uusiksi kahteen ryhmään (moni ehtii lopettaa/jäädä luokalle siihen mennessä, joten kaksi enkkuryhmää riittää klinikkaan, ainakin yliopiston mielestä...).

   Totta puhuen mulla aika on kullannut muistot, mutta kyllä se opiskelu taisi ykkösestä kolmosen puoliväliin olla aika intensiivistä. Jos nyt jonkun esimerkin kokeiden määrästä annan, niin kolmosen (vai ykkösen..?) syksyllä oli yhteensä 43 erilaista koetta/testiä. Esitelmiä on ollut nyt nelosella huomattavasti enemmän kuin aiemmin, mutta kyllä niitä on alusta asti aina silloin tällöin. Klinikassa opiskelutahti hidastuu, kokeita on ainoastaan joka kurssin lopussa, eli n. kerran kahdessa-neljässä viikossa.

   Asuntojen kunto ei oo todella mikään kauhean hyvä, monessa saattaa olla esim. suihkukaappi keskellä olkkaria... Homeesta en osaa sanoa, itse en oo juurikaan kuullut sellaisista ongelmista. Mutta siis kannattaa olla ajoissa asialla, kyllä niitä kultakimpaleita aina välillä löytyy! Ja sitten kun opiskelupaikka on varma, kannattaa liittyä TaSLOn fb-ryhmään, sielläkin välillä ihmiset ilmoittaa vapaana olevista asunnoista, monesti suoraan suomalaiselta vuokraisännältä.:)

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksesta! Hyvää kesää

   Poista