s

s

maanantai 19. syyskuuta 2016

VINKKEJÄ BARCELONAAN

Mun ei oo tullut otettua koko viikolla ainuttakaan kuvaa, joten jatketaan Barcelona-jutuilla. Tällä kertaa niitä lupailemiani reissuvinkkejä!


Gothic Quarters

Supersöpö alue, joka on täynnä mutkittelevia kujia ja vanhoja goottilaistyylisiä rakennuksia. Ja maailman ihanimpia parvekkeita! Naapurustosta löytyy paljon pikkuruisia kahviloita ja putiikkeja, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla. Myös mun reissun lemppariliikkeet sijaitsivat tällä alueella - mainitsemisen arvoisia NYX cosmetics Carrer de la Cucurulla 7 ja naapurin vaatekauppa Shana.


La Boqueria

Kauppahalliin löydät La Ramblan keskiosilta. Vaikka La Ramblaa en suosittelekaan muuten, niin tämän vuoksi siellä kannattaa kyllä pistäytyä. Kauppahallissa on tarjolla jos jonkinlaisia herkkuja - aina smoothieista ja tuoreista hedelmistä meksikolaiseen ruokaan asti. Hinnat ovat myös varsin kohtuullisia. Itse ostin 1,5 eurolla papaija-kookossmoothien, joka suorastaan vei kielen mennessään. Se oli ehkä parasta ikinä, ah.


Sagrada Família

Gaudín suunnittelema kirkko ei varmaankaan kaipaa juurikaan selityksiä? Vaikka Barcelonassa on tullut käytyä kaksikin kertaa aiemmin, on Sagrada Família aina jotenkin jäänyt välistä. Tällä kertaa haluttiin mennä sisälle ja vieläpä ihan torneihin asti. Huom! Osta liput etukäteen netistä, näin vältyt jonottamiselta ja voit saada lippusi alennettuun hintaan. Meidänkin liput (sis. audioguide ja vierailu Nativity Towerseihin) maksoivat 15e/kpl, kun normaalisti ne olisivat olleet n.30e. 


Platerets, Carrer de Míla i Fontanals 29

Tähän ihanaan tapasravintolaan suunnattiin espanjalaisen kaverini johdattamana. Paikka sijaitsi keskellä Gràcian aluetta ja vaikutti olevan paikallisten suosiossa. Listalta löytyi vaikka mitä herkkuja, joista mainioiksi testattu ainakin patatas bravas, tempuroitu parsa, miniburgerit ja pinaatti-sienikroketit. Nam. Tripadvisorissakin näyttää saaneen 4,5 tähteä!


Bunkers del Carmel

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, vanhoille bunkkereille muodostunut näköalatasanne. Paikkaan on hieman hankala löytää, sillä se on turisteille vielä aika tuntematonta aluetta, ja näin opasteita ei juurikaan ole. Eikun siis lainkaan. Me käveltiin ylös polkuja ja portaita vähän summamutikassa ja noin puolen tunnin osittain pimeässäkin kiipeämisen jälkeen meinattiin luovuttaa ja kääntyä takaisin. Onneksi kuitenkin jatkettiin, sillä pian alkoi tulla vastaan ihmisiä ja kuulua meteliä. Ylhäällä meitä odotti upeat maisemat ja lauma paikallisia nuoria piknikeväineen. Siis kattokaa nyt, eiks ookin makeen näköistä? Jos meette ikinä Barcelonaan niin menkää tonne.

MUUT VINKIT

1. Jos metroa tulee käytettyä, kannattaa ostaa T10-lippu. Kortti maksaa vajaat 10e, ja sisältää 10 matkaa. Niitä voi ostaa automaateista metroasemilla. Metron kertalippu on reilu 2e, joten T10-kortti tulee nopeasti paljon edullisemmaksi.

2. Pidä silmäsi auki taskuvarkaiden suhteen. Pahimmat paikat ovat julkiset kulkuvälineet, rannat ja "turistikatu" La Rambla. Kannattaa valita repun sijaan vetoketjullinen olkalaukku, jota voi pitää sivulla tai edessä. Varkauksien suhteen kannattaa muutenkin aina varautua etukäteen ottamalla matkavakuutus, lähettämällä passin kopio omaan sähköpostiin ja säilyttämällä osaa matkakassasta muualla kuin käsilaukussa.

2 kommenttia:

 1. Selvisitkö itse reissusta ilman ryöstöyrityksiä? Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvisin onneksi! Viime reissulla koko kaverini käsilaukku vietiin ja varkaan käsi ehti käydä munkin laukussa, joten olin kyllä varautunut edes jonkinlaiseen yritykseen :D Mut kai sitä oppii olemaan varovaisempi.

   Kiitos paljon! :)

   Poista