s

s

torstai 8. syyskuuta 2016

TARTON PARHAAT RUOKAVINKIT

Tartto on sen verran pieni kaupunki, että näin kolmen vuoden aikana on tullut lähes jokainen ravintola ja kahvila täällä testattua... ja osasta suuri osa ruokalistaakin, haha. Viime viikolla kirjoiteltiin yhdelle uudelle fuksille lista meidän lemppariravintoloista ja siitä mitä missäkin kannattaa tilata. Jaan nyt tuon lähes saman listan täälläkin, että useampi pääsee siitä hyötymään, niin matkailijat kuin uudet tarttolaisetkin. Toivottavasti ette oo just nyt hirveän nälkäisiä... ;-D

RAVINTOLAT

Meat Market - Küütri 3
Lihaan ja cocktaileihin erikoistunut korkeatasoinen ravintola, jossa hinnat virolaisittain hieman korkeammat. Pöytävaraus kannattaa tehdä mikäli viikonloppuiltana halajaa syömään.
Suositus: lammassaslokki, hirvenliha myös kuulemma superhyvää. Drinkit kaupungin parhaita.

Gustav Gastro Café  - Riia 1
Kaubamajaan viime keväänä avattu kahvila-ravintola, josta saa tähän asti maistamistani ehdottomasti parhaat burgerit.
Suositus: angusburgeri ranskalaisilla

La Dolce Vita - Kompanii 10
Ihana italialainen ravintola vanhan kaupungin syrjäkujalla. Keikkunut jo pitkään Tripadvisorin top-listan kärjessä. Ensimmäinen paikka, jossa saa pizzaan tarpeeksi rucolaa. Viikonloppuiltoina kannattaa tehdä pöytävaraus.
Suositus: pizzoista Parma e Rucola ja vegevaihtoehdoista Greca

Kapriis - Raekoja Plats 9
Yksinäinen susi raatihuoneen torin toisella laidalla. Melko hiljainen ravintola, jossa edulliset hinnat ja erinomaiset pastat, risotot, ja salaatit. Varsinaiset pääruoka-annokset eivät kovinkaan kummoisia, ihan hyviä silti.
Suositus: lämmin kanasalaatti (listalla ei enää taida olla, mutta annoksen sai silti vielä viime viikonloppuna erikseen pyytämällä ;-D)

Aparaat - Kastani 42
Etenkin hipstereiden suosima ravintola keskustan ulkopuolella vanhassa tehdasrakennuksessa. Vegeruokailijat erinomaisesti huomioitu. Tästä oonkin kirjoittanut jo useaan otteeseen.
Suositus: päivän lounas ja jäädytetty sinihomejuustokakku

KAHVILAT

Werner Ülikooli 11
Tämä ei varmaan keneltäkään tätä blogia lukevalta ole jäänyt väliin... Kyseessä siis ihastuttava lämminhenkinen kahvila yliopiston päärakennuksen lähettyvillä. Vitriineissä huikea valikoima herkullisia kakkuja, yläkerrassa ravintolapuoli.
Suositus: kolmen suklaan marmorikakku, Gustavin vadelma-passion (kuvassa), raikkaammista vaihtoehdoista lime-mangomarmorikakku

Anna Edasi - Tähe 20
Karlovan puutaloalueella sijaitseva idyllinen kahvila, joka muistuttaa ilmapiiriltään ja sisustukseltaan erehdyttävästi mummolaa. 
Suositus: Baileys-kakku

Pierre - Raekoja Plats 14
Pierre on ranskalaistyylinen ravintola, ja sieltä saa aivan sairaan hyvää kakkua kauniisti tarjoiltuna. Myös ruoka on hyvää, mutta ehkä hiukan ylihinnoiteltua.
Suositus: Marc de Champagne ja New York Cheesecake


KOKEILULISTALLA

Ravintoloista Umb Roht ja kahviloista Pahupidi Kohvik. Molemmat ilmeisesti suht uusia tulokkaita Tartossa. Onko jollakin (tarttolaisella lukijalla) näistä kokemusta? :)

4 kommenttia:

 1. Umbroht on tosi symppis paikka ja viimeksi söin siellä tosi hyvän lammas annoksen! -Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih sinne täytyy siis suunnata mahdollisimman pian :)

   Poista
 2. Pelkästään näiden ihanien ravintoloiden ja kahviloiden takia on NIIN ihanaa päästä käymään Tarttoon ;) t. Aino ja äiti

  VastaaPoista