s

s

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

KESÄ PUOLIVÄLISSÄ

Kotkassa oli kivaa ja tutustuin ihaniin tyyppeihin, mutta nyt olisi aika uusille tuulille. Istun parhaillaan junassa kohti Seinäjokea, josta jatkan illalla vielä Vaasaan. Siellä vietän seuraavat neljä viikkoa töitä tehden, tarkoitus olisi olla kardiologialla (sydäntaudeilla) ja sisätautien päivystyksessä molemmissa kaksi viikkoa. Sit onkin "lomat" lusittu! 

 photo 1_4.jpg

Olin siis Kotkassa täydet neljä viikkoa kardiologisella vuodeosastolla amanuenssina. Amanuenssillahan ei ole lääkärin oikeuksia eikä vastuuta, joten kaikki tekeminen tapahtui lääkärin valvonnassa ja ohjauksessa. Meidän päivä alkoi aina jollakin opetusluennolla, josta jatkoimme potilaskierrolle. Sen jälkeen tehtiin päivästä riippuen rytminsiirtoja, sydämen ultraäänitutkimuksia ja rasituskokeita. Loppupäivä sitten paperihommia eli väli- tai loppuarvioiden kirjoittelua. Tutuksi tulivat kaikki mahdolliset sydäntauteihin liittyvät lääkkeet, EKG sekä sydämen ja keuhkojen kuunteleminen stetoskoopilla. Pääsin tekemään muutaman kardioversion eli rytminsiirron ja sainpa myös pistää kortisonia niveleenkin, jee! Käytiin myös katsomassa sepelvaltimoiden varjoainekuvauksia ja pallolaajennuksia sekä tahdistimen laittoa. Tosi mielenkiintoista!

 photo 4_3.jpg

Sairaalan ruokalassa oli yleensä tosi hyvät ruoat, etenkin salaatit! Vähän jään kaipaamaan... / Sain sairaalan kautta kämpän, joka oli suoraan sanottuna aika ankea. Onneksi oli paljon kaikkea muuta tekemistä, ettei tarvinnut siellä kauheasti viettää aikaa. Se hyvä puoli tuossa oli, että molempiin töihin sekä merenrantaan oli ihan muutama sata metriä! Keskustaan sitä matkaa sitten olikin vähän enemmän...

 photo 2_4.jpg

Kotkassa eniten tykkäsin sen sijainnista: meren rannalla, pari tuntia pääkaupungista. Pääsin tekemään reissut Porvooseen, Helsinkiin ja Haminaan. Kotkassa käytiin meressä uimassa, syötiin pizzaa rannalla auringonlaskussa, ajettiin veneellä Varissaareen, otettiin yhdet laiturikahvilassa, tehtiin ruokaa porukalla ja pyöräiltiin ympäri kaupunkia. Sairaalan kuntosalikin tuli testattua. Toisin kuin aluksi ajattelin, missään vaiheessa ei tullut tylsää. Ei siis yhtään paha idea lähteä ennestään tuntemattomaan paikkaan kesätöihin! 

 photo 3_3.jpg

Perjantaina kuittasin aiemmin tehdyt ylityötunnit lähtemällä töistä aikaisemmin. Pakkasin kimpsut ja kampsut kasaan ja hyppäsin Sagan auton kyytiin. Huristeltiin Porvoon suunnille Sagan mökille ja pian Mirakin liittyi seuraan. Pistettiin grilli kuumaksi, syötiin ja pian huomattiinkin olevamme "naapurissa" Sagan serkkujen mökillä. Sinne me jämähdettiin poikien seuraksi koko viikonlopuksi saunomaan, veneilemään ja syömään. Ihanan rennot pari päivää takana!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, lukumotivaatiota nostattavia kuvia, näitä tarvitsinkin!

    VastaaPoista