s

s

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

HELSINGIN MINIREISSU

No huh mikä viikko! Koko ajan on tullut oltua menossa, enkä oo ehtinyt istahtaa koneellekaan laisinkaan sitten edellisen postauksen. Töitähän mulla on maanantaista perjantaihin noin klo 8-16, ja sen lisäksi on käyty markkinoilla, satamassa yksillä, Porvoossa päiväreissulla, pelattu frisbeetä uusien kavereiden kanssa ja vaikka mitä. Eilen lähdin vielä käymään Helsingissä Elenan luona. Tekemistä on siis riittänyt, eikä tylsistymisestä oo tietoakaan. Matskua mulla on myös kamera pullollaan, enkä oikeen ees tiedä mistä sitä aloittaisi. Ehkä nyt sitten tästä viimeisimmästä tapauksesta eli lauantaisesta Helsingin päiväreissusta.


Lähdin aikaisella Onnibussilla Helsinkiin ja perillä olinkin jo ennen puoltapäivää. Elenan nukkuessa yövuoroväsyjä pois mä kiertelin kauppoja ja yritin olla tuhlaamatta kaikkia rahojani alennusmyynteihin. Ihan hyvin se onnistui, sillä mielessä pyöri jo valmiiksi aivan liian täysi matkalaukku. Aijai sitä tuskaa kun pitää taas syksyllä raahata kaikki takaisin Tarttoon...


Heti kun Elena pääsi sängystä ylös ja keskustaan, suunnattiin hakemaan meille Magnumit Vanhalta ylioppilastalolta. Istahdettiin syömään ulos portaille, mutta todettiin, ettei se ollutkaan kovin hyvä idea. Homma meni nimittäin siihen, että jouduttiin jatkuvasti suojella ja peitellä jätskejämme ruoanhimoisilta lokeilta. Saatiin sitten lusikoida sulaneita herkkujamme. Mut hyvää oli silti!


Käytiin vielä koluamassa muutamien kauppojen alennusmyynnit ja suunnattiin sen jälkeen mahat murisevina syömään. Paikaksi valikoitui Punavuoressa sijaitseva Ravintola Tori, josta oon kuullut kehuja useammastakin lähteestä. Perillä meitä odotti rasvankäryinen ja erikoisesti sisustettu rafla. Päätettiin kuitenkin kokeilla onneamme kerran oltiin sinne asti tultu. Otettiin molemmat burgeriannokset ja oltiin oikein tyytyväisiä ruokiin. Kahvi sen sijaan maistui tupakalta, haha.


Reissun seuraava etappi oli paljon hehkutettu Löyly, mutta eihän me sinne lauantai-illan ryysiksessä mahduttu. Käytiin kuitenkin rakennuksen huipulla ja napattiin parit kuvat upeista maisemista. Aivan törkeän siisti paikka! Tänne sitten joskus rauhallisempana päivänä.

 

Kun ei Löylyssä ollut tilaa, päätettiin kävellä Hernesaaren rantaan aka paikallisesti Hernariin (hernekeitto?). Siellä otettiin kahvit/limut ja juteltiin tyttöjen juttuja ennen kuin mun oli aika lähteä takaisin bussille. 

Olin ottanut päivän tavoitteksi kokeilla kaikkea uutta, koska aina Helsingissä ollessa tulee vain pyörittyä ihan ydinkeskustassa samoissa paikoissa. Mission accomplished siis, sillä mikään tuossa päivässä ei ollut mulle aikaisemmasta tuttua. Ens kerraksi mulla on jo pääkopassa lista paikoista, joissa tahdon käydä. Helsingissä kun on niin paljon uutta ja jännää koettavaa, ettei millään yksi päivä riitä kaikkeen! Kiitos vielä Elena seurasta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti