s

s

tiistai 28. kesäkuuta 2016

JUHANNUS


Meinasin ensin tulla postaamaan kuvat vessasta ja myllätystä sängystä, sillä niissä vietin tämän juhannuksen. (Aattelin että nää kuvat olis kuitenkin kivempia.) Muhun iski pöpö pikku pirulainen just perjantaina aamuyöstä ja pilasi kaikki kivat suunnitelmat. Niin jäi väliin tyttöjen ilta ja mökkireissu. Noh, ei voi mitään. Nyt ollaan elävien kirjoissa ja vielä loppuviikko lomaa. 

Ainiin, ostin torstaina starttaavaa Provinssia varten hatun, ja se pääsi ihmisten ilmoille jo tänään. Jee! 

3 kommenttia:

 1. Moikka, mulla olisi pari kysymystä Tartossa opiskelusta. Mulle tuli toinen hylky Suomen lääkiksestä, ja aloin nyt vakavasti pohtimaan Tarttoa vaihtoehtona.

  Onko klinikka tuntunut haastavalta, kun nykyään opetus on kokonaan englanniksi, mutta potilaiden kanssa täytyy kuitenkin keskustella viroksi? Olen myös kuullut, että Tartossa olisi vähemmän käytännön opetusta, kuin Suomessa? Pääsettekö siellä klinikkavaiheessa seuraamaan leikkauksia? Outo kysymys, mutta tuli vaan mieleen! :D Ainiin, ja joutuuko moni nykyään jäämään välivuodelle hylättyjen tenttien takia? Joskus menneisyydessä taisi joutua aika useakin.

  Superpaljon kiitoksia, jos jaksaisit vastata <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Klinikan alku oli haastavaa, täytyy myöntää. Se tosin johtui siitä, että oli pakko opetella oikeasti puhumaan viroa. Kun eihän ne vanhemmat potilaat tosiaan mitään englantia osaa... siitä tuli vähän lisästressiä. Mutta muuten uskallan sanoa, että kyllä ne rankimmat vuodet on jo takanapäin.

   Mä oon kans ymmärtänyt, että meillä on vähemmän käytännön harjoittelua kuin Suomessa. (Hankala kuitenkaan sanoa, sillä meillä on vasta ensimmäinen lukukausi klinikkaa takana...) Tämä johtaa ehkä juurensa siitä, että Virossa vielä valmistunutkaan lääkäri ei pääse heti täyteen vastuuseen ja etenkään ennen valmistumista ei oikeastaan saa tehdä juuri mitään. Me ollaan kuitenkin käyty paljon katsomassa potilaita etenkin kirran ja sisätautien propedeutiikan sykleissä ja päästiin katsomaan mm. umpilisäkkeen poisto leikkaussaliin. Ja vapaaehtoisesti pääsee toki seuraamaan lääkärien työtä iltaisin tai milloin nyt sopii lääkärin kanssa. Pakko kyllä myöntää, että toivoisin vähän lisää "pakollista" käytäntöä - ei sitä monesti jaksa omatoimisesti kaiken päälle järjestää itselleen lisähommia. Mutta onneksi voi tehdä kesätöitä Suomessa, jolloin pääsee oppimaan vaikka mitä käytännöllistä ja saa jo vastuutakin ennen kuin on edes valmis. :)

   Välivuodelle jää opiskelijoita aina silloin tällöin. Kai sitten vähemmän kuin aikaisemmin? Varmaan johtuu suurin osin sisäänottoperusteiden muuttamisesta. Tuosta ei kuitenkaan mun mielestä kannata tehdä peikkoa itselleen, sillä sitä on turha pelätä jos on motivaatio kunnossa. Mun mielestä jos sisään on päässyt niin ainoa syy välivuodelle joutumiseen on yksinkertaisesti laiskuus - ei viitsitä lukea tentteihin. Tai sitten jos on aaaivan perse lukutekniikka. :D (Jos nyt poissuljetaan sairaudet, jotka vaikuttaa opiskelukykyyn.)

   Toivottavasti tästä oli apua! :)

   Poista
  2. Kiitos paljon! :) Ihanan pitkästi jaksoit vastata, kyllä oli apua. Kauhean vanha olo vaan, kun oon sun ikäinen ja olisin jo 23 jos pääsisin vuoden päästä aloittamaan opinnot.. :D Mutta eipä voi mitään!

   Poista