s

s

perjantai 8. huhtikuuta 2016

LOMAVIIKKO

Elämä tuntuu tällä hetkellä yhdeltä lomailulta! Noh, Suomessa vietetyn pääsiäisen jälkeen meillä oli aika tiivis viikko. Tiistaina oli farmakologian tentti (ne teettää aina hirveesti työtä), torstaina urheilulääketieteen ja perjantaina labralääketieteen tentit. Tää viikko puolestaan on ollut maanantain ja tiistain farmiksen seminaaria ja luentoa lukuunottamatta kokonaan vapaa, aah! Tälle viikolle on sattunut myös aivan ihanat säät. Aurinko on paistanut, ja on saanut siirtyä kevättakkeihin ja -kenkiin. Keskiviikkona oli lämpöä ruhtinaalliset +18 astetta, joten koitettiin päästä lounastamaan Raekojan terasseille. Kaikki pöydät oli varattu, of course. Ei se mitään - aterioitiin sisällä ja haettiin jälkkäriksi jätskit, joita syötiin joen rantaa pitkin kävellessä. Samalla reissulla ostettiin kukkakimppu kotia koristamaan.


Mä oon nauttinut tästä lomasta ihan täysillä! Oon syönyt herkkuaamupaloja, katsonut sarjoja, kuunnellut musiikkia, tehnyt ruokaa, käppäillyt ihanassa säässä ja ollut vaan. Välillä laiskottelu on ihanaa, mutta liian pitkään tällainen ei olis hyväksi. Oon vähän sellainen, että liika tekemättömyys lamaannuttaa ja saa mut entistä laiskemmaksi. Ja se ei oo enää kivaa.

The Balm: Bahama Mama ja Hot Mama 12,99e/kpl (norm. ~20e/kpl)

Täällä on Kaubamajassa meneillään Osturalli, eli Stockan Hulluja Päiviä vastaava shoppailutapahtuma. Nää on muuten aina samaan aikaankin kuin Hullarit, hassua! Mun piti mennä ihan vaan katselemaan, mutta pari uutta meikkituotetta tarttui mukaan. Hups. Bahama Mama -aurinkopuuteri on keikkunut jo pitkään ostoslistalla, ja tohon poskipunaan puolestaan ihastuin kaupassa ensi näkemältä. 

Ensi viikolla loppuu lomailu, sillä meillä alkaa viiden päivän mittainen traumatologian sykli. Heti sen jälkeen vuorossa on n. kaksi viikkoa kestävä yleiskirurgian kurssi. Kummassakaan ei ole koetta syklin aikana (ne on sitten siinä isossa diagnostiikan lopputentissä), joten rento ja mielenkiintoinen kuukausi tulossa! Kelpaa.

10 kommenttia:

 1. Voi että, niin kivalta kuulostaa!

  VastaaPoista
 2. Moi Anni! Hain juuri Tarttoon lääkikseen ja oisin tosi kiitollinen, jos ehtisit vastaan pariin kysymykseen. Yliopiston sivuilta ei löytynyt mitään varsinaista lukua siitä kuinka monta opiskelijaa tohon enkunkieliseen ryhmään valitaan, osaatko sanoa?

  Onko Tartosta valmistuneet ihan samalla viivalla työnhaussa Suomessa, kun täällä opiskelleet? Näin olen kuullut, mutta haluaisin vielä kuulla sunkin mielipiteesi! Suomen pääsykokeisiin yritetään tässä lukea, mutta välivuosi ei kiinnostaisi, joten siksi hain myös Tarttoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Enkkuryhmiin on kolmena viime vuotena otettu 20-25 opiskelijaa. (En tiedä tarkkaa lukua.) Luulisin että tänä vuonna sama.

   Ollaan kyllä työnhaussa samalla viivalla! Ainakin kaikki tuntemani täältä valmistuneet ovat työllistyneet hyvin. Tsemppiä opiskeluun! :)

   Poista
 3. kiva että on ollut aikaa ladata akkuja seuraaviin kursseihin ,kuulostaa mielenkiintoisilta kursseilta. Pystytkö seuraamaan Sykettä,se on ihan koukuttava sarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä ollut mielenkiintoista! Ja Sykettä pystyy kattoo areenasta, onneks :) mä oonkin jo ahminu sieltä kaikki jaksot mitä löytyy...

   Poista
 4. Hei!
  Mulla olis kysyttävää viron lääkikseen liittyen. Mitä aineita pitää lukea ja kuinka monta kurssia, että on pätevä hakemaan? Entä kuinka paljon lukukausimaksut ovat? Onko totta, että jos hakee lääkiksen vironkieliselle linjalle, ei ole lukukausimaksuja? Sekä viimeisenä, onko Tarton yliopistosta saadut lääkärin paperit yhtä päteviä kuin Suomen puolen yliopistojen, jos haluaa jossain vaiheessa takaisin Suomeen työskentelemään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa ei ole mitään tiettyjä aineita tai kursseja, joita vaadittaisiin tänne hakiessa. Tietenkin biologian opiskelusta on hyötyä SAT-testiä ajatellen, ja kemiasta ja fysiikasta taas itse opiskeluja ajatellen. Lukukausimaksu on tällä hetkellä 5500 - viroksi opiskellessa sitä ei ole. Kyllä täältä saadut paperit ovat ihan yhtä päteviä. Toisaalta Virossa on ajatuksena, että vasta kun valmistuu lääkäriksi, alkaa itse harjoittelu ja työnteko - mitään vastuuta ei saa ennen valmistumista. Tämä taas on toisin Suomessa, jossa jo nelosen kandilta odotetaan sellaista osaamista, että voi työskennellä lääkärin sijaisena. Tämän takia itse ainakin olen käynyt Suomessa kesätöissä (amanuenssina jne).

   Poista
  2. Hei! Kiitos vastauksesta! Mitä mieltä olet mahdollisuuksistani, aion kirjoittaa kemian ja biologian, mutta fysiikkaa olen lukenut vain muutaman kurssin. Rehellisesti sanottuna, kuinka hyvät mahdollisuudet minulla on selvitä opinnoista fysiikan vuoksi? Kannattaisiko minun hakea vai suunnitella jotain muuta tulevaisuuden varalle?

   Poista
  3. On täältä muutkin selvinneet opinnoista ilman aiempaa fysiikkataustaa :) Enemmän työtä se vaatii mutta en näe asiassa suurempaa ongelmaa!

   Poista