s

s

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

PIZZAPIIRAKKA

En olekaan pitkään aikaan jakanut mitään reseptiä teille, joten täältä pesee taas vaihteeksi! Janne tuli tänään kotiin tarjousjauheliha mukanaan, joten päätettiin väsätä siitä meidän molempien lempparipizzaa. Tällä kertaa leivottiin taikina suoraan piirakkavuokaan, joten nimitetääs tätä nyt sitten pizzapiirakaksi. Lisäksi tehtiin taikina kaura-, riisi- ja tattarijauhoista, joten koostumuskin muistuttaa enemmän piirakkataikinaa kuin sitä normaalia vehnäjauhoista tehtyä pizzapohjaa.


Ainekset

pohja:
2dl lämmintä vettä
11g kuivahiivaa
ripaus suolaa
loraus öljyä
1,5rkl psylliumia
4 dl jauhoja ( 2dl tattarijauhoja, 1dl kaurajauhoja, 1dl riisijauhoja)

täytteet:
tomaattipyreetä/ketsuppia
paistettua tacomaustettua jauhelihaa
paprikaa
tomaattia
punasipulia
mustia oliiveja
fetaa
juustoraastetta


Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola, psyllium ja öljy mukaan puuhaarukalla sekoittaen. Anna turvota hetki. Sekoita jauhot keskenään ja lisää pikkuhiljaa nesteen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Koostumuksesta pitäisi tulla paksua, mutta sellaista että pystyy edelleen sekoittaa puuhaarukalla. Sormiin taikina ei saisi tarttua. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan ja painele reunoja myöten. Esipaista pohjaa viitisen minuuttia 225 asteessa. 

Sitten täytteet! Luonnollisestihan ne voivat olla mitä vain, mutta ohjeen kombo on muodostunut ainakin meidän lemppariksi. Kun täytteet on lisätty, paista vielä 20-30min tai kunnes juustopinta on sopivan ruskettunutta. Sitten vain naattimaan!


Mitä te tykkäätte laittaa pizzan päälle? Jakakaa teidän suosikkiyhdistelmät!!

3 kommenttia:

  1. Pekoni, salami, jauheliha

    VastaaPoista
  2. Piirakkapohjaan pohjalle ketsuppia , jauhelihaa hyvin maustein, munamaito, tomaatteja, juustoraaste

    VastaaPoista