s

s

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

LATELY


Nää molemmat kiitos nyt heti! Tartossa säät on ollut tosi vaihtelevia. Yhtenä päivänä tulee lunta monta senttimetriä ja seuraavana on jo lämmin ja kuivat kävelytiet. Tänään oon kyllä saanut taas nauttia tuosta ihanasta sinisestä taivaasta, mutta ei tuo aamupalakaan pahitteeksi olisi ollut. Kuva on Dorpatin buffetaamiaiselta, jossa käytiin äitin, iskän ja Pönkin kanssa niiden vikana päivänä Tartossa. Hintaa tuolla on 7,5e/hlö.


Just tunti sitten järkytyin kun huristeltiin ratikalla Hakaniemen torin ohi ja bongasin kadunvarressa tulppanikimppuja kympillä. Pitää alkaa hyödyntää nyt oikeesti noita Viron edullisempia hintoja! / Klinikalla oon pannut muuten merkille (ainakin) yhden hassun jutun. Lääkärit käyttävät usein lyhyitä takkeja, joskus jopa sen kanssa valkoisia housuja. Osa käyttää kyllä tuota tuttua pitkää valkotakkia, mutta tosi monta kertaa oon luullut jotakin lääkäriä hoitajaksi. Musta jotenkin tuntuu että Suomessa se on joko se valkotakki tai sitten leikkaussalivaatteet. Tartossa (Virossa?) on siis aika sekalaista tuo lääkärien pukeutuminen.


Matkalla Sagalle treenaamaan potilaan tutkimista sisätautien propedeutiikan käytännön koetta varten! Vähän liikaa taisi tulla kiinnitettyä huomiota tuohon karvaiseen söpöläiseen... Nyt on koe ohi ja turhaan taas jännitettiin. Koe oli siis moniosainen: maanantaina professori jakoi kaikille oman potilaan, jonka jokainen kävi tutkimassa itsekseen. Tiistaina kaikki joutuivat erikseen professorin tenttaukseen, jossa vartin aikana piti tutkia jotakin tiettyä elinjärjestelmää omalta potilaaltaan ja vastata teoriakysymyksiin. Tänään piti palauttaa "haige uurimise lugu" eli anamneesi+raportti potilaan tutkimisesta (mikähän on vastaava termi suomeksi??). Vielä parin viikon päästä pitää käydä keskustelemasta omasta tekstistään proffan kanssa, mutta periaatteessa kurssi on nyt ohi.


Ja sitten päästäänkin tähän päivään. Koska loppuviikko on vapaata, hyppäsin aamulla Tartto-Tallinna -bussiin ja siitä laivalla kohti Suomea. Nyt istun junassa matkalla Seinäjoelle. Ihana pääsiäisviikonloppu tulossa! Sen oon muuten näillä reilun 10h matkoilla todennut, että nää on kyllä ehdottomasti parasta aikaa lukea. Ei oo mitään parempaakaan tekemistä ja aika pitää saada kulumaan. Ja aikaahan se opiskelu vie, etenkin kun nuo farmakologiaan opeteltavat lääkkeet ei meinaa loppua ikinä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti