s

s

perjantai 18. joulukuuta 2015

HYVÄSTI PREKLINIKKA

Viime viikon torstaina meillä oli viimeinen "pikkukoe" (todellisuudessa pikemminkin jättikoe), farmakologia. Sen jälkeen koulua käytännössä ei ole ollut jos ei paria seminaaria lasketa. Mutta siitä saikin heti alkaa lukemaan tämänaamuista patofysiologian loppueksamia varten. Alue oli niin iso, että luulin jo etten ehdi käydä edes koko aluetta läpi, mutta just ja just! Tykkään kyllä tavallaan tosi paljon tästä meidän tenttisysteemistä, siitä että pitkin lukukautta on paljon kokeita. Kun ne asiat on jo kertaalleen lukaissut niin se jo helpottaa huomattavasti eksamiin lukua. Mutta siis, nyt on tämän syksyn kokeet ja koulu ohi, eli joululoma täältä tullaan. Ja mikä tärkeämpää niin KLINIKKA täältä tullaan (kunhan nyt vielä saa hyväksytyn tuloksen tuosta tämän aamun tentistä - eiköhän)!


Tänään mulla olisi vielä tiedossa pakkailua ja hiusten värjäämistä, huomenna aamusta suuntaan heti koto-Suomea kohti! Ihanaa päästä näkemään perhettä ja kavereita. Kauaa en ehdi Seinäjoella kuitenkaan viipyä, sillä tammikuun vietän Turussa tekemässä patologian amanuenssuuria. Niin jännää! Tulen asumaan hyvän kaverini luona, enkä malta odottaa mitä kaikkea kivaa päästään yhdessä tekemään. 

Ajattelin ehkä vielä myöhemmin tulla kirjoitelemaan mun fiiliksiä tästä kuluneesta syksystä - meillähän muuttui aika paljon edellisistä vuosista, joten kiva tehdä pientä analyysiä millaista on ollut. Mutta siitä myöhemmin, nyt pakkaamaan. Adiós!

5 kommenttia:

 1. Mitä tarkoittaa klinikka ja preklinikka? Kivaa joululomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkis alkaa preklinikalla, jossa ekat pari vuotta opiskellaan teoriaa, eli istutaan lähinnä luennoilla ja seminaareissa. Opiskeltaviin aineisiin kuuluu pohjustavia aiheita, kuten biokemiaa, biologiaa, patologiaa jne. Klinikka alkaa meillä 3. vuoden keväällä, jolloin siis siirrytään sairaalaan ja päästään vihdoin katsomaan potilaitakin. Klinikassa ollaan jo lähempänä itse asiaa, ja aineita on mm. traumatologia, radiologia, silmätaudit jne :)

   Poista
  2. Ja hei kiitos, samoin sulle!

   Poista
 2. Sulla on tosi kiva blogi! Ite innostuin hakemaan Turun lääkiksen lisäksi Tartoon just osittain sun blogin innostamana :) ihan sellasta kysyisin, et riittikö se, että haki lukiosta päättötodistuksen käännöksen, jossa on leima ja allekirjoitus vai pitääkö käydä vielä maistraatissa jotenkin todentamassa ne oikeiksi? Ytl:stä tilasin ylppäreiden käännökset, ne luulisi kelpaavan ihan sellaisenaan? :) hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla! Kyllä se käännös kelpasi pelkillä allekirjoituksella ja lukion leimalla. Sulle kans ihanaa joulua! :)

   Poista