s

s

maanantai 16. marraskuuta 2015

TASLO 20 VUOTTA


Hyvää maanantaita! Taas yksi viikonloppu takana. Ja ihan huikea sellainen! Siskoni tuli poikaystävänsä kanssa kylään, perjantaina käytiin isolla porukalla Dolcessa syömässä ja lauantaina oli TaSLOn vujut. Juhlat olivat jälleen kerran upeat. Niiin herkullista ruokaa, hitusen liikaa juomaa ja mahtavaa seuraa. Pääjuhlassa oli taas valokuvaaja, jonka otoksia odotan kuin kuuta nousevaa. Ehkä jaan niitä täälläkin sitten. Jatkoilla puolestaan Attendo oli järjestänyt meille kameran, jolla sai itse ottaa kuvia ja tulostaa/lähettää sähköpostiin. Ja mehän linssiluteiltiin koko ilta :D Tai no, tanssittiin ja linssiluteiltiin vuorotellen. Ihan huiput pari päivää. Ensi vuonna uudestaan!

6 kommenttia:

 1. piristystä opiskelujen lomassa

  VastaaPoista
 2. Mukavalta näyttää teidän vujut!

  Olen kiinnostunut lääkisopiskelusta ulkomailla ja siksi päädyinkin blogiisi. Yksi juttu kovasti mietityttää, kun lääkäreitä koulutetaan nyt Suomessakin tosi paljon ja kai jo liikaa eläköitymiseenkin nähden. Mitä teillä ajatellaan työllistymisestä Suomessa sitten valmistumisen jälkeen? Ovatko Suomessa opiskelleet jotenkin "etusijalla" ulkomailla opiskelleisiin nähden? Onko monet teidän porukasta palaamassa takaisin Suomeen vai siintääkö tulevaisuus jossakin muualla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että oot löytänyt tänne :)

   On totta, että Suomessa sisäänottomääriä on nostettu, ja lääkäreistä tulee olemaan siis ainakin pienempi pula tulevaisuudessa. Pääkaupunkiseudulla kilpailu työpaikoista on ilmeisesti nyt jo aika kovaa, ja tulee varmasti vielä kiristymään. Toisaalta pohjoisemmassa lääkäreistä on oikeasti pulaa ja varmasti jatkossakin tulee olemaan. Mä ajattelen niin, että kyllä niitä töitä riittää valmistumisen jälkeen. Etenkin jos on valmis joustamaan paikkakunnan tai erikoistumisalan suhteen! Elikkä jos haluaa jollekin suositulle erikoisalalle niin sitten täytyy ehkä lähteä vähän Helsinkiä kauemmaksi (ellei oo vaan yksinkertaisesti paras;).

   Lähes kaikki täällä opiskelevat suomalaiset ovat aikeissa lähteä takaisin Suomeen valmistumisen jälkeen. Oman kokemukseni mukaan Tartossa opiskelleista pidetään! Ensi kesänä olen menossa Kotkaan amanuenssiksi, ja siellä minua jopa pyydettiin kyselemään lisää meitä tartolaisia sinne kesätöihin. Parilta täältä valmistuneelta ja Suomessa työskentelevältä lääkäriltä olen myös kuullut siitä kuinka täällä saa kyllä hyvän koulutuksen.

   Jos mietitään, että ovatko suomalaiset etusijalla, niin kyllä amanuenssipaikkojen suhteen. Monet sairaalat tekevät yhteistyötä suomalaisten yliopistojen kanssa ja ottavat kesätöihin vain heidän opiskelijoitaan. Muuten taas sanoisin että ei. Tartossa saatu lääkärin koulutus on täysin yhtä pätevä kuin Suomessa saatu, mutta lisäksi meillä on etuna viron kielen taito ja sujuva englanti. Yleisesti myös käsittääkseni Tarton lääkiksellä on hyvä maine.

   Kiteytettynä pääpointtini: Lääkärin ammatti on kuitenkin yksi työllistetyimpiä ammatteja, joten älä ainakaan työttömyyden pelossa hylkää lääkärin uraa :)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista