s

s

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

RESEPTI KESKIVIIKON KUNNIAKSI

Huomenta! Meillä on tänään koulusta vapaata, mutta mä oon herännyt aikaisin aamulla lukemaan huomista farmiksen tenttiä varten. Alkaa muuten kokeet pikku hiljaa käymään vähiin! Saatiin myös eilen viimeisen tentin päivämäärä - patofysiologian eksami on 18.12. Wihuu sitten pääseekin jo joulun viettoon. Nojoo, tää ei itse asiassa ollut se aihe jonka takia päätin tulla pitämään pienen bloggaustauon, vaan tämä herkullinen kookosmaito-linssikeittoresepti! Vähän tekis mieli tehdä tuota nyt lounaaksi...


Tulinen kookosmaito-linssikeitto (kattilallinen)

Ainekset:

2dl linssejä
pari tomaattia
1 sipuli
2 porkkanaa
1,5rkl punaista currytahnaa
1l kasvislientä
4dl (tlk) kookosmaitoa
öljyä
1 rkl hunajaa
puolikkaan limen mehut
mustapippuria
suolaa
korianteria

Huuhtele linssit, pilko tomaatit, porkkanat ja sipuli pieneksi. Lorauta kattilan pohjalle hieman öljyä, lisää kasvikset sekä currytahna ja kuullota hetki. Lisää linssit ja kasvisliemi. Keitä noin 15 minuuttia. Valuta ylimääräinen vesi pois. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu, lisää  hunaja ja kookosmaito. Surauta tasaiseksi blenderissä (tai sauvasekoittimella). Ja sitten vaan korianteria päälle ja syömään!

Vinkki: Jos keittoa jää yli, voi loput hyvin käyttää seuraavan päivän kanakastikkeeseen!

2 kommenttia:

  1. vesi herahtaa kielelle,missä olet maistanut tätä eka kerran?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tää resepti kehittyi tässä alkusyksystä mun perus kasvissosekeiton reseptin pohjalta kun piti keksiä mihin käyttäisin kaapissa lymyilevät linssit :)

      Poista