s

s

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

KASVISRISOTTO

Sunnuntaiaamuja! Mä heräsin ensimmäisen kerran tänään jo kuuden jälkeen, kun joku soitteli alhaalla ovikelloa muutamaankin otteeseen, murr. Kun en avannut ulko-ovea, siirtyi soittelu naapuriin. :D Onneksi uni tuli vielä tuonkin keissin jälkeen ja koisin tyytyväisenä puoli kymmeneen. Aamun oonkin sitten siivoillut ja lueskellut maanantain patofyssan ja tiistain patoanan kokeisiin. Pian pitäisi alkaa kokkaamaan lounasta. Siitä päästäänkin itse aiheeseen, nimittäin tulin postaamaan teille kasvisrisoton ohjeen! Poimin tämän ohjeen aikoinaan kaverini blogista, mutta koska blogia ei harmi kyllä enää ole, päätin jakaa tästä oman versioni.


Ainekset (n. 4 annosta):

2,5dl risottoriisiä
6-8 dl kasvislientä
3 valkosipulinkynttä
tomaatti
paprika
porkkana
1/2 kesäkurpitsa
suolaa
mustapippuria


Aloita pilkkomalla kasvikset mahdollisimman pieniksi paloiksi. Lorauta isolle pannulle hieman öljyä, lisää porkkanat ja valkosipuli, kuullota hetki. Lisää risottoriisi. Tämän jälkeen ala lisätä kasvislientä pienissä erissä pannulle, niin että ennen uutta annosta vesi ehtii imeytyä riisiin. Noin 10 minuutin jälkeen lisää paprika ja kesäkurpitsa. Jatka kasvisliemen lisäystä niin kauan kunnes risotto on kypsää (minulla riisin kypsymisaika oli yhteensä 20min) ja lisää tomaatit vasta viime hetkellä.  Lopuksi mausta ja nauti!

2 kommenttia:

  1. Pitää laittaa testiin tämä ohje, olen tymppintynyt jo omaan versiooni niin tämä voisi piristää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Mun mielestä ainakin superhyvää vaikka ainekset onkin tosi yksinkertaisia :)

      Poista