s

s

maanantai 8. kesäkuuta 2015

KIRJASTOELÄMÄÄ

Moi taas pitkästä aikaa! Täällä on eksamirumba täydessä vauhdissa. Päivien ohjelma edellisestä postauksesta asti: herätys noin klo 9, kirjastoon ja lukemista 10-14, lounas 14-15, lukemista 15-> niin kauan kuin jaksaa. Jee. Välillä on ehtinyt vähän käydä treenaamassa ja ruokakaupassa, mutta kyllä se kirjasto on vaan puoleensavetävä. Tällä hetkellä on onneksi jo 2/3 tenteistä hoidettu pois alta - biokemia ja mikrobiologia.


Meillä oli tänään tosiaan se pelottava mikrobiologian eksami (joka huhujen mukaan karsii vuosittain muutamia opiskelijoita). Kokeessa oli kaksi osiota - 100 monivalintaa ja kaksi esseetyyppistä kysymystä toinen viruksesta ja toinen bakteerista. Omalta osaltani tentti meni kuitenkin aika hyvin - siltä ainakin nyt tuntuu. Tuloksia ei vielä luonnollisesti ole tullut. Näitä kahta kuvassa näkyvää kirjaa suosittelen tuleville kakkosille!! Etenkin tuo vasemmanpuoleinen tarjoaa runsaasti hyviä muistisääntöjä. Onneksi Janne hehkutti sitä mulle. Muuten olisin kyllä ollut aika hukassa etenkin monivalintaosiossa. Ilman mitään muistisääntöjä on oikeasti ihan mahdoton muistaa minkä viruksen genomi on DNA:ta tai RNA:ta, millä on yksi- tai kaksijuosteinen genomi, onko icosahedral capsid vaiko helical, onko enveloped vai ei jne. (Anteeksi finglish, en osaa kääntää näitä termejä fiksusti :-D)

Iltapäivällä tentin jälkeen sitten suuntasin taas vaihteeksi kirjastolle, tällä kertaa fysiologiaa lukemaan. Ensi tiistaina koittaa vihdoin vapaus eli nyt enää vipa puristus!

4 kommenttia:

 1. Moikka! Kysyisin sulta, että pitääkö kirjat ostaa itse erikseen vai kuuluko ne/osa niistä vuosimaksuun? Sain tietää pääsystäni samaan kouluun viime viikolla ja nyt on järjestelyt edessä muuton ja raha-asioiden osalta ja kaikki lisä info on plussaa! Löysitkö muuten asunnon helposti ja osaatko sanoa mistä (kiinteistöfirma) kannattaisi katsoa? Tsemppiä sulle loppurutistukseen ja toivottavasti tavataan syksyllä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Onnittelut opiskelupaikasta :) Kirjat eivät sisälly maksuihin, mutta niitä saa aika hyvin lainattua yliopiston kirjastosta. Anatomian atlas on ehkä ainoa joka kannatyaa ostaa itselle (n. 100e, ei oikein saa kirjastosta...). Oma asuntoni löytyi aika helposti, sillä olin kesäkuun lopulla jo asialla. Kannattaa katsoa kv.ee ja city24.ee. Tuo mun vanha kämppä olis myös vapaana kun muutettiin poikaystävän kanssa saman katon alle. Sijainti lähellä keskustaa, vuokranantaja suomalainen, vuokra on ollut 365e/kk. Laita sähköpostia annisuzana@hotmail.com jos se kiinnostaa :)

   Poista
 2. Kun tuossa mainitsit muutaman erinomaisen kirjan kakkosille, oletko mahdollisesti törmännyt hyviksi osoittautuneisiin kirjoihin ekan vuoden opiskelijoille? Mulla ei ole täs kesällä mitään duunia, joten voisin käyttää ajan hyvin ja ottaa pienen "varaslähdön" opiskelemalla tulevia asioita. Sobotta Atlas of Human Anatomy - General Anatomy and Musculoskeletal System löytyy. Kiitos etukäteen :>!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoat, jotka kannattaa itselle ostaa, on juurikin anatomian atlakset latinankielisillä termeillä - Sobotta on se yleisin ja paras. Poikaystävän mukaan Anatomy Made Ridiculously Simple on myös hyvä lisä. Tuon anatomian lisäksi en itse oikeastaan edes lukenut kirjoja vaan ainoastaan kurssimateriaaleja. Esimerkiksi biokemiaan ja histologiaan tulee ostaa erilliset vihkoset. Mutta mutta, toki voit lukea vaikka histologiaa ja biologiaa jos löydät jotkut kivat tiiliskivet, mutta mitään erityisen hyviä opuksia en kyllä osaa suositella. :)

   Poista