s

s

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

KERMAINEN PESTO-KANAPASTA

Taas täällä! Mun tietokone on nyt pari viikkoa kieltäytynyt tunnistamasta muistikorttia tai USB-laitteita, joten kuvien siirto on ollut vähän hankalaa. Eilen koneeni päätti myös olla löytämättä mitään verkkoja. Eli enää ei päässyt nettiinkään. Kokeiltiin kaikki mahdolliset konstit, ja viimeisenä palautettiin koko moska alkuperäisiin asetuksiinsa. No sillähän ne kaikki ongelmat lähtivät, mutta niin lähti myös parisataa puhelinkuvaa, joita en ollut vielä ehtinyt siirtää ulkoiselle kiintolevylle. Harmittaa, mutta minkäs teet. Ainakin kone toimii taas (toistaiseksi).

Sitten asiasta paistinpannuun. Lupasin jakaa täällä yhden mun lempiruoan reseptin, joten tässäpä tulee! Kermainen pesto-kanapasta. Ei välttämättä mikään superterveellinen, mutta sitäkin herkullisempi. :-)


Tarvitset:
1 pkt (400g) maustamatonta broilerin fileesuikaletta
mustapippuria
2-3 valkosipulin kynttä
punasipuli
2/3 prk aurinkokuivattua tomaattia
2/3 pkt kirsikkatomaatteja
pastaa (esim. penne)
3 rkl vihreää pestoa 
2dl ruokakermaa 

Itse tosiaan gluteenittomana keitin pastan sijasta riisinuudelia, joka maistuu tässä lähes samalta, mutta tekee sekoittamisen äärimmäisen hankalaksi. Vihreän peston tilalta voi käyttää myös punaista, kuten minä tein. Vihreä on mielestäni kuitenkin parempaa. Ruokakermaa ei löytynyt kaupasta, joten käytin tällä kertaa hapukooria. Se on ilmeisesti täällä Virossa Suomen kermaviiliä vastaava tuote, koostumukseltaan vain hieman kermaisempaa.


Aluksi laita vesi kattilaan ja lisää pasta, kun vesi kiehuu. Pilko kirsikkatomaatit, aurinkokuivattu tomaatti ja punasipuli sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista broileri isolla pannulla, lisää mustapippuria ja purista pari valkosipulinkynttä mukaan. Lisää punasipuli. Anna paistua hetken ja sitten lisää joukkoon aurinkokuivattu tomaatti.


Kirsikkatomaatit lisätään pannulle vasta lopuksi. Muuten tomaatit ehtivät pehmentyä liikaa ja rypistyvät rumasti.


Kaada vesi pois pastakattilasta, lisää 2dl ruokakermaa ja n. 3rkl pestoa, sekoita. Lopuksi yhdistä kattilan ja pannun sisältö ja nauti.


Pinnalle parmesania ja basilikaa ei korianteria niinkuin mulla heh. Jos kokeilette niin kertokaa ihmeessä mitä piditte.

4 kommenttia: