s

s

maanantai 23. maaliskuuta 2015

UUSIA PAIKKOJA

Heipä hei taas! Palataan ajassa reilu viikko taaksepäin, jolloin mummu tuli Tarttoon kyläilemään. 

Ruokakuvaa ei voi laittaa mustavalkoiseksi :-D

Mummu oli Tartossa viisi päivää, ja meille sattui muistaakseni aika kivat aurinkoiset kelit. Kun kaikki tärkeimmät aktiviteetit kuten Dolcessa ja Wernerissä käynti oli suoritettu, meidän piti keksiä lisää tekemistä. Päädyttiin Raekojan taidemuseoon (aika sivistynyttä), jossa oli menossa Minu Poola -näyttely. Teatteriin olisimme molemmat halunneet, mutta siellä ei kerta kaikkiaan tullut mitään mielenkiintoista. Oli turvauduttava siis tavalliseen elokuvateatteriin. Käytiin katsomassa kaksi virolaista pätkää, Vehkleja (suom. Miekkailija) ja 1944. Molemmat hyviä tositapahtumiin perustuvia leffoja. Ja mummukin pysyi kärryillä juonesta! Ja käytiin myös parissa kirkossa pyörähtämässä. Toinen oli söpö vaaleanpunainen ortodoksikirkko, jossa pällistellessä tuli nopeasti aika ei-toivottu olo. Toinen oli Pyhän Pietarin kirkko, joka näkyykin kuvissa. Se oli ihan valtava, kerroksiakin näytti olevan kolme. Elokuvien katsomisen jälkeen muuten noita sota-ajan saksankielisiä tekstejä alkoi oikein pursuilla joka paikasta. Aika historiantäyteiset viisi päivää, ehkä se selittää asian :-D

Käytiin myös yhtenä päivänä testaamassa minulle uusi ravintola, Spargel. Ruoka oli selvästi vähän normaalia fiinimpää. Listalta löytyi muun muassa pikkulintuja ja meidän kaikkien kolmen lautaselta naudanposkea. Sekä pää- että jälkiruoat olivat oikein hyviä :-) Jatkoon siis tämä!

Nyt jätän kirjoittelut tähän, sillä tanssikurssi kutsuu! Eikä mikään showtanssi- vaan ihan perinteinen paritanssikurssi :-D Kurssi alkoi viime viikolla valssin, rumban ja cha cha chan parissa. Saa nähdä mitä tänään opitaan. Hyvää viikonalkua kaikille :-)

4 kommenttia:

 1. Virolla on kyllä jotenkin niin surullinen historia. He totisesti ansaitsevat itsenäisyytensä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!! Oon kyllä lukenut mm. Sofi Oksasen Puhdistuksen, mutta noiden leffojen jälkeen aukes vielä lisää historian julmuus.

   Poista
 2. oli sivistävä viikko,naapurimaan historiaa ym.seuraa ja makoisaa possunposkea kiitos Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli kivaa :) Kiitos vain mummu itsellesi <3

   Poista