s

s

lauantai 7. helmikuuta 2015

FUJAIRAH

Heipä hei! Nappasin heti tänne Tarttoon päästyäni kivan (=ei-niin-kivan) talviflunssan, minkä vuoksi nenäliinoja sekä vessapaperia on tullut kulutettua ennätysvauhtia. Selkeesti tää on joku mun kropan yritys estää kouluun pääsy - viime syksynä ennen koulun alkua sama homma. Kävin apteekissa katselemassa nenää avaavaa sumutetta, mutta löysin vain jotain outoja luontais(humpuuki)tuotteita. Huomenna ehkä uusi reissu, josko silloin apteekin jonot olisivat lyhyemmät ja tää mun eestinymmärtäminen tästä vähän paranisi.

Tänään kun en ole oikein mitään järkevää saanut aikaiseksi, päätin tulla vihdoin ja viimein kirjoittamaan tämän postauksen loppuun. Ennen reissua yritin googlettaa matkakohdettamme, mutta Fujairahista löytyi oikeasti säälittävän vähän tietoa/kuvia! Siispä, ajattelin nyt vähän laajentaa internetin tietämystä Fujairahista ;-)


Dubaista taksimatka Fujairahiin kesti muistaakseni noin tunnin ja 20 minuuttia. Minibussi maksoi jotain vajaa 100e (äiti korjaa jos olen väärässä). Matkalla oli muutama pikkukylä, mutta ei muuta elämää tien laidassa tallustelevien kamelien lisäksi. Maisemat vaihtuivat aavikosta vuoristoiseksi Fujairahiin tullessa.


Arabiemiraateissa löytyi lähes joka kulmalta (okei, ei ihan) tämä ihana jätskipaikka, Baskin Robbins. Siellä oli valikoimassa ihan hirveän monta herkullisen eksoottista jäätelömakua joista valita. Ja niin söpöt vaaleanpunaiset purkit. Mun kaltaiselle jahkailijalle päätöksenteko oli tuolla jäätelötaivaassa todella hidasta ja vaikeaa :-D


Fujairah ei vaikuttanut miltään pikkukylältä suurten rakennustensa ja ostoskeskusten lukumäärän perusteella, mutta aika hiljaista siellä kuitenkin oli, noin 50 000 asukkaasta huolimatta. 


Fujairahissa ei tainnut olla ollenkaan yleistä rantaa. Yhtenä päivänä menimme Hilton-hotellin altaille ja rantapätkälle nauttimaan auringosta. Ranta oli aika pieni ja hiekka oli sellaista vähän kuraista, eikä siis mitään ihanaa valkoista sileää :-D Toisin kuin Dubaissa! Siellä rannat ovat (ainakin muistikuvieni mukaan) ihanat ja merivesi kirkkaan turkoosia! Syötiin Hiltonissa kuitenkin lounasbuffetissa ja lekoteltiin allasalueella, joka oli meidän hotelliamme paljon viihtyisämpi :-)


Fujairahissa oli kolme ostoskeskusta, Fujairah City Centre, Lulu Mall ja Century Mall (suuruus-/paremmuusjärjestyksessä). Jos muu kaupunki oli hiljainen, niin ostoskeskuksissa riitti ihmisiä. Ainakin tässä uusimmassa City Centressä - Century Mall oli puolestaan jo melko kuollut paikka :-D Näihin ostoskeskuksiin oli halpaa, helppoa ja nopeaa matkustaa taksilla - ihan muutamia euroja. Busseja ei koko kaupungissa varmaan edes kulkenut.


Miksei Tartossa ole Victoria's Secretiä?! Tämähän on tuota tuppukylää paljon suurempi ;-)


UAE:ssa jokaisesta ostoskeskuksesta löytyy food courtit, joissa on vieri vieressä erilaisia pikaruokaketjuja. Tästä intialaisesta(?) ruoasta mieleen jäi sitkeä leipä ja tulinen kana :-D


Maisemia hotellin katolta viimeisenä iltana :-) Tällaista siis Fujairahissa!

2 kommenttia:

  1. Taksikyyti Dubaista Fujairahiin oli minibussilla noin 70e yhteen suuntaan ja tavallisella taksilla (osa niistä tilatakseja eli 6 hengelle) vähän yli 60e. t. äiti ;)

    VastaaPoista
  2. Sen verran on pakko lisätä tuohon vielä, että saattoi siellä olla jonkinlainen yleinen ranta (Dibba tms.?) mutta se oli muistaakseni ainakin 15 minuutin taksimatkan päässä keskustasta. Vielä kauempana keskustasta oli hotelli, johon suomalainen matkanjärjestäjä vie. Mikäli ei siis halua lomaltaan pelkkää auringonottoa ja haluaa nähdä tavallista elämää arabikaupungissa, suosittelen varaamaan hotellin mieluummin keskustasta. Kävelyä siellä ei tosin kukaan harrasta vaan joka paikkaan liikutaan taksilla.

    VastaaPoista