s

s

keskiviikko 24. joulukuuta 2014

MEIDÄN JOULU

Moikkamoi! Meillä jouluaatto kulkee aina lähestulkoon saman kaavan mukaan. Tänä vuonna koko vuoden lempijuhlapäiväni oli kuitenkin hieman erilainen, sillä se oli ensimmäinen ilman joulupukkia sekä pappaa. Ihana päivä perheen kesken siltikin takana! Tänä vuonna vuorossa hieman erilainen katsaus meidän perheen jouluaattoon.

9.15 Herään herätyskellon pirinään. Tai sitten uunissa paistuvan kinkun tuoksuun...


10.00 Mummu saapuu ja käymme suoraan ruokapöydässä odottelevan riisipuuron ja luumukiisselin kimppuun. Puurossa piileskelevän mantelin löytää pikkusiskoni (vaihteeksi ;-). Juomme päälle kahvit ja syömme joulutortut. 


11.30 Jouluisen tietokilpailun aika! Alku näyttää huonolta, mutta lopputuloksena jaettu 2. sija. :-D 

12.00 Katsomme porukalla televisiosta joulurauhan julistuksen. Muistan kuinka se aina pienempänä tuntui mahdottoman pitkältä, mutta koko juttuhan olikin vain reilut 10 minuuttia?!


12.15 Avaamme kuoristaan uudehkon Rappakalja-pelin. Siinä on ideana keksiä mahdollisimman hyvä huijaus näin yksinkertaistetusti. Ihan paras (maybe koska voitin ehheh)! 


13.30 Yritämme Emskin ja Pönkin kanssa saada kelvollisia sisaruskuvia :-D Yksi onnistui - ja siitäkin puuttuu yksi kolmen koplasta.


14.15 Jouluaterian aika. Pöydässä on erilaisia kaloja, joulukinkkua, peruna-, porkkana-, lanttu- ja punajuuri-aurajuustolaatikkoa, rosollia, sienisalaattia jajajaja... Jouluruoka maistuu joka vuosi paremmalta, mutta vieläkään se ei ihan tajuntaani pääse räjäyttämään :-D


15.30 Lähdemme kävellen läheiselle hautausmaalle. Matkaa on alle kaksi kilometriä, mutta 13 asteen pakkasessa matka tuntuu ekstrapitkältä. Autoon ei kuitenkaan sorruta, sillä no 1,5 kilsaa ja traditio.


15.45 Hautausmaalla on paljon ihmisiä. Jätämme pari kynttilää haudalle ja ihailemme valomerta.


16.30 Takaisin kotona ja joulusaunan aika. Sauna on ehkä parasta Suomessa. Etenkin silloin, kun sinne menee suoraan hyytävästä ulkoilmasta ja pistää sen täysin pimeäksi paria kynttilää lukuunottamatta.

17.30 Televisiosta tulee Uuden Päivän joulujakso. Se on samalla ko. sarjan ensimmäinen jakso, jonka katson. Ihan hyvä, vähän hassu. Ei kuitenkaan pääse mun seurantalistalle.

18.15 Jaamme lahjat ja alamme availemaan niitä. Meillä on tapana, että jokainen vuorollaan avaa yhden lahjan. Näin kaikki näkevät, mitä kukin saa :-)


20.00 Kaikilla on edelleen mahat pullollaan, mutta jääkaapissa odottelee minun leipomani luumu-kanelijuustokakku ja Emman loihtimat savulohi- ja serranonkinkku-mozzarellablinit. Eikun taas kahvipöytään :-D Tänä yönä ei nukuta.

21.00 Syke alkaa! Seuraako joku muu kyseistä sarjaa? Mä oon tykännyt, vaikka yleensä kotimaiset ohjelmat eivät oikein iske.

Siihen loppuukin jouluaaton ohjelma - mummu lähtee kotiin ja kaikki hajaantuvat tekemään kuka mitäkin. Huomenna sitten perinteet jatkuvat, kun suuntaamme koko perhe toiseen mummulaan kokopäivävierailulle. Nyt, ennen kuin sammutan koneen ja siirryn peiton alle nukkumaan, toivon teille kaikille erittäin ihanaa ja rakkaudentäyteistä joulua

2 kommenttia:

  1. Teillä vaikuttaa olleen ihana joulu :) Meillä kans oli tänä vuonna erilainen joulu, vähän samaisesta syystä. Mut niin se elämä vaan menee..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi oli kyllä oikein ihana joulu, vaikka kyllä pieni ikävä iski... Mut niinku sanoit, tämmöstä se elämä vaan on :-)

      Poista