s

s

perjantai 5. joulukuuta 2014

LOPPURUTISTUS

Heimoi! Tänään alkoi tämän syyslukukauden loppurutistus epidemiologian & biostatistiikan vaiko -sadistiikan eksamin merkeissä. Ensi viikolla ohjelmasta löytyy immunologian eksami, etiikan pikkukoe (mikä idea kaksi päivää ennen eksamia!?) ja eksami, yksi isompi ja yksi pienempi esitelmä sekä biokemian hormonikoe. Joululomalle lähdetään sitä seuraavana maanantaina mikrobiologian ja fysiologian kokeiden jälkeen. Olettaen siis että biokemian kokeesta saan vähintään B:n, muuten joudun vielä arvestukseen (=koe kaikista syksyn aikana käydyistä biokemian asioista, plääääh) vipana tiistaina. Joka tapauksessa päästään lomailemaan hyvissä ajoin ennen joulua :-)

Lauran makutuomarina Mangossa / Ja aasialaisessa ravintolassa, Hot Potissa :-)

Nämä vipat viikot ja tenttisuma yllättivät taas pahasti. Tuntuu, ettei aika riitä mihinkään ja pientä stressiäkin tässä siis pukkaa, mikä on musta tosi outoa, koska otin viime vuonna kaiken paljon kevyemmin, vaikka silloin niitä kokeita ja muita oli varmaan about puolet enemmän kuin nyt :-D Immunologia on kyllä tosi haastavaa, sillä pientä muistettavaa riittää ja kokonaisuutta on hankala hahmottaa, joten kaipa tämä selittyy sillä. Mutta enää reilu viikko pitää jaksaa, sit pääsee huilimaan!

Löysin vanhan "mukataiteellisen" kuvan arkistojen kätköistä :-D / -17 astetta ja niin kaunista 

Huomenna on onneksi tiedossa jotain kivaakin opiskelun ohella! Aamusta tapaan kahvittelun merkeissä lukijani, joka on täällä SAT-koetta tekemässä :-) Illalla sitten TaSLOn pikkujoulut, joissa approillaan, keilataan sekä käydään syömässä, ja siitä sitten matka jatkuu - huomenna selviää minne. Ja saan vihdoin ja viimein huomenna omat valkoiset haalarini, jee!! Nyt kuitenkin pakko painua unten maille, hyvää yötä

6 kommenttia:

 1. Heips!
  Kuulostaapa varsin kiireiseltä - tsemppiä siis kokeisiin!
  Muutama kysymys heräsi tässä. Kuinka laajoja koealueet ovat ja kuinka kauan suurin piirtein menee aikaa niihin lukemiseen? Ja mitenkäs nuo esitelmät, pidetäänkö niitä ryhmissä vai yksittäin? Kuinka paljon valmistelua vaativat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos tsempeistä :) Koealueiden laajuus riippuu todella paljon, ekakskin siitä, onko kyseessä koe vai eksami. Eksami on ns. kurssin loppukoe ja siinä on sitten paljon opiskeltavaa :) Tähän immunologian eksamiin aloin lukemaan vajaat kaksi viikkoa ennemmin ja aika loppuu kesken..:D Pienempiin kokeisiin taas riittää itselläni muutama päivä (riippuu varmasti henkilöstä). Esitelmiä on kans ihan laidasta laitaan: yksin tai ryhmässä esitettäviä, 10 minuutista 30 minuuttiin. Kyllä noihinkin saa jonkin verran aikaa kulumaan, mutta ei nyt ihan järjettömästi kuitenkaan! Itellä ne kuitenkin lisäävät stressitaakkaa ikävästi kun en tykkää esiintyä :D

   Poista
 2. Heräs tosta edellisestä vastauksesta semmonen kysymys, että millä kielellä ne esitelmät esitetään? Ja muutenkin käytättekö mitä kieliä opiskelussa?
  Nyt varmaan loma on kyllä enemmän ku tarpeen sulle! Oijoi, kunpa joku päivä itekkin ois lääkiksessä niistä eksameista ja kokeista ja esitelmistä huolimatta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuksi opiskellaan ja pidetään esitelmät (jos viron tunteja ei lasketa - siellä ei käytetä mitään muuta kieltä kuin eestiä) =) Joo nyt alkais olla lomalle tarvetta! Oon jotenki henkisesti oikeastaan jo lomalla, vaikka pari juttua vielä olis jäljellä... Mut hei ihan varmasti oot kun jaksat vaan yrittää!:)

   Poista