s

s

torstai 28. elokuuta 2014

IN LOVE WITH SPLIT

Tänään aamuseitsemältä kotiuduimme reissusta. Otsikon mukaisesti rakastuimme kaikki Splitiin ihan täysin. Niin kauniita maisemia ja ihanan kirkasta merivettä. Kaupunki ei ihan vastannut odotuksiamme, sillä se ylitti ne täysin! Olin kuvitellut kaupungin paljon pienemmäksi kuin mitä se oli. Lisäksi paikka oli hyvin monipuolinen, sillä rantoja löytyi niin kivisenä kuin hiekkaisenakin ja kaupungista löytyi uusi moderni rantabulevardi sekä sen rinnalla aivan upea vanha kaupunki pikkuisine kujineen. Viikossa emme ehtineet ihan kaikkia suunnitelmiamme toteuttaa, joten varmaa on, että Kroatiaan pitää vielä joskus palata! Nähtävää ja koettavaa vielä riittää. Kuvia olen nappaillut aika kiitettävästi, joten mulla olikin vaikeuksia päättää, mistä kertoa ensin... Noh here we go!

Pakollinen lentokoneen siipi -kuva :-D

Ensimmäisenä päivänä suuntasimme vuokraamamme asunnon viereiselle Bacvice-rannalle. Sitä oli kehuttu kaupungin suosituimmaksi rannaksi, mikä kyllä näkyikin ihmisten määrässä. Itse emme hirveästi tykästyneet tähän sen pienen koon, väenpaljouden ja pienen sottaisuuden vuoksi, joten muina päivinä loikoilimme auringossa ihan muissa paikoissa (tästä lisää myöhemmin!). Vesi oli kyllä tuollakin ihanan kirkasta!

Asuntomme pihalla lähdössä rannalle! Viikon majailimme booking.comista varaamassamme Apartments Curavicissa, joka oli todella hyvällä paikalla, edullinen ja siisti. Miinusta siitä, että siellähän ei siivooja käynyt ja voitte vaan kuvitella sen hiekkasotkun loppuviikosta...:-D

Bacvice

Ensimmäisenä päivinä meillä oli hieman vaikeuksia löytää ruokapaikkoja, tuntui ettei tuolla syönyt kukaan ollenkaan! Tätä teoriaa tuki myös se, että kaikki kroatialaiset tuntuivat olevan todella pitkiä ja hoikkia :-D Kahviloita ja drinkkibaareja kyllä riitti ihan pilvin pimein. Ja no löytyi niitä ruokapaikkojakin sitten pienen etsinnän jälkeen ja etenkin vanhasta kaupungista!

Ekana päivänä päädyimme tällaiseen ihanaan rantapizzeriaan. Nimeä en kyllä muista, hehe. Yleisesti hintataso oli kaikkialla edullinen, euroissa ravintolapäivällinen juomineen maksoi suunnilleen 7-10e. 

Käytiin vielä päivän päätteeksi kiertelemässä lähialuetta ja ihastelemassa niitä maisemia 

Jatkoa tulossa! Miltäs näyttää Kroatia teidän silmiin näin kuvien kautta? :-)

2 kommenttia:

  1. Oi miten ihanan ja lämpöisen näköistä! <3

    VastaaPoista