s

s

sunnuntai 31. elokuuta 2014

HVAR ISLAND

Heihei Nyt sitä ollaan sitten takaisin Tartossa! Tosi kiva palata. Autossa luettelin Miralle asioita, joita täältä on ollut ikävä, ja kyllä niitä aika paljon tuli. Lomailun lopettaminen ja koulun aloittaminen ovatkin sitten asia erikseen :-D Noh, pakoillaas nyt vielä vähän todellisuutta ja jatketaan reissujutuilla:

Splitissä oli ihan hirveästi reppureissaajia, joilta saimmekin useasti kysymyksiä siitä minne olemme seuraavaksi menossa. Kun kerroimme olevamme Splitissä koko viikon, saimme osaksemme kummastuneita katseita ja ihmettelyä. Moni suositteli käymään ainakin läheisellä saarella, Hvarilla, jos emme Dubrovnikiin asti jaksaisi lähteä. Olimme saaresta ennemminkin kuulleet, mutta sinne lähtö oli vähän jäämässä. Päätimme kuitenkin ottaa ja lähteä katsastamaan paikka. Ja kyllä kannatti - saari oli uskomaton!

Ostimme lauttaliput satamasta lipunmyyntikojusta, jossa näytti olevan loputtoman pitkä jono. Jono kuitenkin liikkui todella nopeasti, joten pian olimmekin jo liput kourassa astelemassa paattiin. Liput maksoivat henkilöltä vajaan kympin per suunta.

Hieman reilun tunnin mittainen matka saareen sujui nukkuessa, penkit olivat todella mukavat! Vähän harmittaa, ettei päästy ikkunapaikoille, sillä olimme niin viime tipassa lähdössä.

Perillä Hvar Townissa - rakkautta ensisilmäyksellä!

Aluksi käveleskelimme rantoja pitkin ja koitimme tutustua paikkaan. Kuvia oli pakko jäädä napsimaan ihan muutaman kymmenen metrin välein :-D Turkoosi vesi, huoleton tunnelma, auringonpaiste, ruskettuneet ihmiset...

Mahat alkoivat jo kurnia, joten päädyimme Banana Spliteille, nams. Herkullisilla annoksilla ei ollut hintaa edes neljää euroa! Ruokapaikan merimaisemalla varustetussa sijainnissakaan ei valittamista...

Muutama tunti uitiin ja otettiin aurinkoa pikkukivirannalla lähellä keskustaa. Tykättiin paljon enemmän näistä kivisistä rannoista, sillä pyyhe pysyi siistimpänä jaloista tai muusta nyt puhumattakaan!

Hvar Townissa ja Splitissä oli aivan mahtavat puitteet ottaa hääkuvia - bongattiin jopa kaksi paria! Ihanat pikkukadut ja vanhat rakennukset keskustassa toivat tunnelmaa.
Satamakadulla oli vaikka minkälaisia ihania ravintoloita, joista yhteen päädyttiinkin syömään. Hinnat tällä saarella muuten olivat hieman Splitiä kalliimmat, mutta eivät kuitenkaan yltäneet edes Suomen tasolle.

Illemmalla kaupungin kadut ja kuppilat täyttyivät menosta ja meiningistä. Ihmisiä oli todella paljon liikkeellä ja tunnelma oli aivan ihana!

On varmaan ihan hyväksi olla ilman nettiä lomalla, ja saada pakkovieroitusta somesta. Silti plussaa Hvar Townille siitä, että sen koko alueella oli ilmainen Wifi! :-D

Olimme ajatelleet tulla päivän (sunnuntain) viimeisellä lautalla takaisin ja ostaa liput ennen lähtöä samaan tapaan kuin tullessa. Noh, ei mennyt suunnitelma ihan nappiin. Lautta oli loppuunmyyty, joten jouduimme matkustaa puolen tunnin päähän Stari Gradiin ja ottaa sieltä kahden tunnin autolautta Splitiin. Reissu venyi neljällä tunnilla, mutta asiasta voi syyttää vain omaa tyhmyyttä! Pääsimme kuitenkin takaisin hotellille, vaikka välillä vähän pelotti mihin sitä päädytään :-D

Näin jälkikäteen ajatellen olisi ollut kiva viettää esimerkiksi puolet reissusta Splitissä ja puolet Hvarilla, niin mukavan oloinen paikka se oli. Lisäksi sieltä olisi päässyt tekemään vaikka minkälaisia reissuja lähisaarille

2 kommenttia: