s

s

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Tartu - city of good thoughts

Moimoi! Perjantaina sain rakkaita vieraita Seinäjoen suunnalta. Äiti ja pikkusisko saapui tänne tosi myöhään illalla, joten siinä ei paljoa ehditty pölisemään ennenkä mentiin nukkumaan. Lauantai sitä vastoin oli paljon toiminnantäyteisempi päivä. Lähdettiin heti aamusta käymään hotelli Dorpatin aamiaisella, kun se on niin lähellä mun kämppää, valikoima on oikein hyvä ja herkullinen eikä hintakaan päätä huimaa. 
Kamera kulki mukana koko ajan! Tosi nätit on kyllä maisemat mun kämpältä kaupungille päin kulkiessa :-)
Ulkona oli jotakin niinkin mielenkiintoista kuin tappelevat/parittelevat linnut...:-D
Terveellinen aamupala!:-D Sen jälkeen palattiin mun kämpille ja nuo veti ruokalevot ja meikä tietysti naama ruutuun kiinni ja opiskelemaan - maanantain anatomian tentti mielessä. Illemmalla me lähettiin käppäilemään kohti kaupunkia ja napsittiin ei muutamat vaan tsiljoonat kuvat! Nytpä saatte ainakin jonkin verran kuvamatskua ja käsitystä Tartosta :-)
Vitsi miten söpö auto me bongattiin haha!
Tää on "opiskelijoiden silta", jonka kaari on opiskelujen aikana ylitettävä! Oikeasti se on laitonta, koska tuota tehtävää suorittaessaan siinä on monia ihmisiä kuollut. Jotkut uhkarohkeat sitä kuitenkin kokeilevat, itsekin olen ollut tätä todistamassa. Hyi kun pelotti toisen puolesta. Tuo kaari on leveydeltään nimittäin n. 1,5m eikä homma siis oo mikään piece of cake :D
Tässä näkyy Raekoja plats kyseiseltä sillalta. Tosi kaunis paikkan mun mielestä etenkin kesäisin, kun aukio on täynnä ravintoloiden terasseja sekä ihmisiä. Lähes kaikki ravintolat sijaitsevat täällä tai aukion läheisyydessä ainakin.
Me mentiin syömään La Dolce Vitaan, joka on Tripadvisorissakin suositeltu italialainen ravintola. Meille sattui kyllä yks huonosti paistettu pitsa mutta tunnelma tuolla lähes korvasi sen :-)

2 kommenttia:

 1. näyttää tosi kivalta kaupungilta :)

  http://saltsugarandstyle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä tosi kiva! Kuvista ei toki koko kuvaa saa mutta vähän kuitenki :-)

   Poista