s

s

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Ayia Napa part 4: kännykän uumenista

[1.] Ukrainassa taksikuski kyselemässä paikallisilta reittineuvoja meidän majapaikkaan. [2.] Iloisina, kun vihdoin löydettiin perille :-D [3.] Tais olla ensimmäinen tai toinen arskanottopäivä, ah. Ja vielä koko reissu edessä! [4.] Ekana iltana ilmaisilla valkkareilla Limanaki Beach Restaurantissa! [5.] Meidän hotellin norjalaisvahvistus meidän mukana bilettämässä :-) [6.] Herkkupastaa mintulla ja joillain muilla hassuilla höystöillä.
[1.] Tyttöjen kanssa drinksuilla hyvällä näköalapaikalla (jotka tosin eivät kuvassa näy)! [2.] Ihana auringonlasku. [3.] Tsekkaamassa Napan tivolia!! [4.] Vihdoin Nissi Beachilla. Tuo turkoosi vesi <3 [5.] Getting ready for evening...! [6.] Vielä yksi sveitsiläinen tuttavuus :-)
Ja vielä loppuun lukijan pyynnöstä vähän aktiviteettivinkkausta! Lisäksi tein tuommoisen kartan, mihin oon vähän merkinnyt mikä sijaitsee missäkin. Itse nimittäin aina yritän tällaisia ennen reissuun lähtöä metsästää yleensä tuloksetta..., mielestäni aika hyödyllistä mm. hotelliakin valittaessa. 

Mutta aktiviteettiasiaan: 
1. Napalla on tsiljoona erilaista venetta/laivaa, eri tarkoituksiinkin. On Party Boatteja, koko päivän kestäviä tai nopeampia risteilyjä sekä banana boatteja yms. Nämä reissut lähtevät Ayia Napan satamasta (oikea alanurkka) ja hinnat vaihtelevat viidestä 50 euroon. Satamaan kävellessä et voi välttyä flyerien jakajilta, joten näille reissuille on helppo ilmoittautua. Party Boateille ainakin kuulemma kannattaa varata liput jo edellisenä päivänä.
2. Ayia Napan WaterWorld. Se sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella, mutta sinne on helppo mennä bussilla tai taksilla. Me mentiin taksilla, eikä matka maksanut suuntaansa kuin kakkosen henkilöltä kun meitä seitsemän oli. Itse sisäänpääsy oli 35e, mikä oli hieman hintava mielestäni. Tosi kiva puisto kyllä oli, menisin uudestaankin!
3. Ayia Napan tivoli. Tämän unohdin merkitä karttaan, mutta se sijaitsee ravintoloiden ja kauppojen läheisyydessä tuolla vihreällä alueella suurin piirtein. Tivoliin on ilmainen sisäänpääsy ja laitteisiin ostetaan erikseen liput. Me käytiin tuolla Elenan kanssa Slingshotissa, se oli siisti! Aika lähellä on myös Benjihyppypaikka. Se on erillään huvipuistosta, mutta sinne löytää kyllä aika helposti suuntaamalla vaan tornia kohti.
4. Yöelämä. En suosittele kyllä Ayia Napaa välttämättä kohteena, jos tarkoituksena ei ole bilettää. Suurin osa turisteista on nimittäin nuoria ja yöelämä onkin vilkasta. Baarialue on iso ja sokkeloinen, meinattiin vipoinakin iltoina vielä eksyä sinne :-D Mutta siellä alueella on siis baareja, jotka ovat auki ehkä n. klo 2-3 asti ja niihin on ilmainen sisäänpääsy. Sen jälkeen porukka suuntaa isompiin yökerhoihin mm. Castle Club, Starskys, joihin on usein n. 10euron sisäänpääsymaksu. Me tosin ei maksettu itseämme kertaakaan mihinkään sisälle, vaikka joka kerta noihin jatkettiinkin. Muista baareista saa nimittäin juomia ostettaessa ilmaisen sisäänpääsyn näihin. Kuponkeja voi myös saada sisäänheittäjiltä:-) Niin ja lisäksi Napalla järjestettiin myös huikeita beach partyja! Niihin me ei kuitenkaan osallistuttu hinta n. 50e..., mutta kuultiin että huikeita ovat.
5. Nissi Beach. Tämä nyt ei ehkä varsinaisesti ole aktiviteetti kuten myöskään kohta 4....:D Ranta on ihana ja turisteja riittää. Silti kantsii tsekata tämä paikka! Vesiurheilumahiksia löytyy täältä, me ei tosin testattu. Myös Limanaki Beachilla taisi olla jotakin veneajelua tms.
Muuta ei nyt tällä hetkellä ainakaan tule mieleen! Toivottavasti tästä on jotakin apua :-)

2 kommenttia: