s

s

lauantai 2. heinäkuuta 2011

Sushia

Mulla ja Emmalla tuli jo eilen yöllä kauhee sushihimo mutta koska kaikkia aineksia ei löytyny, piti vaan oottaa tähän päivään. Heti aamulla suunnattiin kauppaan että saatais se sushinälkä mahdollisimman pian taltutettua! 


Tässäpä ohjetta jos jotaki kiinnostaa kokeilla sushin tekemistä:
Neljän hengen annokseen tarvitset 250g sushiriisiä(tavallinenkin hieman puuroutuva käy), 2-3rkl riisiviinietikkaa, 2rkl sokeria, 4 merilevämattoa, viipaloituja vihanneksia(me laitettiin kurkkua ja paprikaa), kanasuikaleita(tai tonnikalaa yms.), majoneesia ja soijakastiketta. Valmistusvaiheeseen tarvii myös bambumaton ja palan tuorekelmua.
Aluksi sushiriisi keitetään(tää on jo aika haastava vaihe, mutta riisipussissa on ohjeet) ja maustetaan riisiviinietikalla ja sokerilla.
Tokas vaihees bambumaton päälle asetetaan tuorekelmu ja merilevämatto kiiltävä pinta alaspäin. Päälle painellaan riisikerros niin, että molempiin päihin jää n. 1cm tilaa sulkemista varten.
Sitten jos haluat, voit levittää riisin päälle ohuen kerroksen majoneesia ja sitten valitsemasi täytteet. Ne asetellaan merilevämaton toiseen päähän niin, että ne vie mahdollisimman vähän tilaa. 
Kun kaikki täytteet on laitettu, seuraa rullaamisvaihe. Tärkeää on pitää rulla koko ajan tiukkana. Varo myös ettei kelmu tai bambumatto jää rullan väliin(niin ku mulle kävi yhen kerran:-D)! Kun rulla on kasassa, se kannattaa vielä bambumaton avulla puristella tiukaksi.
Tadaa! Tolta ne näyttää suunnilleen rullattuina. Sitte noi pötköt pitää enää paloa terävällä puukolla. Kannattaa tehdä pieniä paloja, että ne mahtuu kerralla suuhun :-D Jos nimittäin tekee isoja, niitä on vaikee syödä koska ne hajoaa heti kun yrittää haukata palaa(ainaki mulla:-D).
..ja valmista tuli! 
Ilman soijakastiketta sushi ei maistuis läheskään yhtä hyvälle! Kannattaa kaataa tota johonkin kippoon. Siihen niitä paloja on sitte helppo dipata:-)


Haha oon nyt ihan rakastunu sushiin! Harmi ku Seinäjoella ei oo japanilaista ravintolaa, sellaseen pitäs kyllä nimittäin päästä. Vaikka on itetehtykin hyvää:-)

3 kommenttia:

  1. uujea sushia ! :) pitäs kyl iteki joskus koittaa tehä, oli nii hyvää sillo teillä ;)

    VastaaPoista